Beo

6kW

Oheň je stylový a nádherný. Neubírá to však na jeho eleganci. Vše co potřebujete je dřevo, vzduch a jediná jiskra. Krbová kamna Beo jsou puristicky perfektní – čistý kámen a výjimečný pohled na oheň. Bez ohledu, zda jsou z klasického mastku, elegantního pískovce nebo vysoce kvalitní ručně vyráběné keramiky jsou kamna Beo s celkovou hmotností přibližně 260 kg schopna naakumulovat teplo na několik hodin příjemného sálání po tom, co oheň dohoří.

Přednosti

Ideální tepelná akumulační kamna

Jejich celková hmotnost téměř 260 kg je činí ideálním tepelným akumulátorem, který uvolňuje do svého okolí příjemné teplo ještě po několika hodinách od zhasnutí ohně. Beo lze navíc volitelně dovybavit osvědčenou technologií termokamenů Skantherm pro ještě delší vydávání tepla.

Možnost připojení externího vzduchu

Kamna Beo byla testována s externím přívodem vzduchu a certifikována institutem DIBt (Deutsches Institut für Bautechnik). Kamna je tak možné použít v nízkoenergetických a pasivních domech (s rekuperací a podtlakem).

Rozmanité možnosti provedení

Tento model je k dispozici v mnoha variantách provedení: v nadčasové oceli, v klasickém mastku, v elegantním pískovci, v přírodním kameni nebo ručně vyráběné keramice. Horní deska navíc může být volitelně z oceli nebo různých druhů kamene.

Neomezený pohled na plameny

Díky sofistikovanému oplachování skla, vzduch proudí přímo přes sklo kamen, čímž brání většímu zanášení sazemi a dává vám tak jedinečný pohled na plameny po celou dobu hoření. Moderní spalování terciálního vzduchu umožňuje krbovým kamnům Skantherm dosáhnout nadprůměrné výkonnosti a nejnižších emisních hodnot.

Redulátor spalovacího vzduchu

Pomocí krytého regulátoru spalovacího vzduchu lze přívod vzduchu ovládat plynule a přesně. To zajišťuje účinné spalování a nízkou spotřebu dřeva. Kamna Beo jsou navržena i pro provoz na hnědé uhlí.

Izolovaná dveřní klika

Také Beo mají dveřní kliku, která se během provozu téměř neohřeje, což vám umožní otvírat dvířka i bez rukavic. Vysoká kvalita zpracování je vidět během zavírání – díky dvoubodovému zámku dveří nabízejí Beo vysokou těsnost.

Otočná kamna

Beo jsou (volitelně) otočná o 30° v obou směrech díky otočnému talíři v základně.

Technické detaily

  • Topný výkon: 3,0 – 6,1 kW, ideální pro malé a středně velké místnosti
  • Tepelná akumulační kamna s celkovou hmotností téměř 260 kg
  • Přípojka externího spalovacího vzduchu
  • Moderní spalování terciálního vzduchu
  • Volitelně mohou být přidány akumulační Skantherm termokameny do hmotnosti až 85 kg
  • [certifikováno RLU certifikátem pro použití v nízkoenergetických a pasivních domech s rekuperací a podtlakem (institutem DIBt, (Deutsches Institut für Bautechnik)]
  • Chladná klika během provozu
  • Pouhých 10 cm bezpečnostní vzdálenost od zdi
Materiál ocel / kámen / keramika
Barva těla šedá, hluboká černá nebo volitelná hnědá
Jmenovitý tepelný výkon 6 kW
Topný výkon 3,0 – 6,1 kW
Vývod kouřovodu nahoře nebo vzadu
Stupeň účinnosti 81,4%
Prašnost 26 mg/Nm3 (13% O2)
Terciální vzduch ano
Externí spalovací vzduch ano
Izolovaná dveřní klika ano
Nezávislý přívod vzduchu (DIBt) ano
Hmotnost (ocel/kámen/keramika) 159/260/190 kg

Další produkty z řady Classics