záruka 5 let Skantherm Merano XL Stone

 

 

Skantherm Merano XL Stone - velké Merano s kamenným horním dílemSkantherm Merano XL v celokovovém provedení

Merano xl stone

6kW

Oheň je temperamentní. Rychle vzplane, hoří horký a ještě dlouho poté hřeje. Krbová kamna Adano přijímjí tu výzvu, nabídnout ideální místo pro úžasnou hru ohně v jeho nadčasově navrženém osmibokém tvaru. To zaručuje maximální skloubení praktičnosti a estetiky. Je k dispozici v oceli, mastku, jemném pískovci nebo obložený ručně vyráběnými kachlemi. Všechny verze nabízejí panoramatický pohled na oheň, díky širokým zalomeným skleněným dveřím. Zkosené rohy krbových kamen Skantherm Adano je předurčují jako rohový model, ale stejně tak mohou být umístěna u rovné stěny.

Akumulační krbová kamna Merano XL Stone

Skantherm Merano XL Stone jsou novinkou sezóny 2014/2015. Jde o rozšíření stávající řady Merano. V tomto případě je horní část krbových kamen opatřena kamenným dílem, který kontrastuje se zbytekem ocelového těla. Tělo kamen může být černé, šedé, nebo hnědé. Horní kamenná část pak z mastku, nebo pískovce (tobacco). Merano XL Stone mohou také sloužit jako akumulační kamna po doplnění o akumulační kameny. K dispozici je také varianta RLU (DIBt) pro nízkoenergetické a pasivní domy, nebo prostory s nuceným větráním.

Přednosti

Rozmanité možnosti provedení

Tento model je k dispozici v mnoha variantách: v nadčasové oceli, v klasickém mastku, v elegantním pískovci nebo v ručně vyrobených kachlích.

Neomezený pohled na plameny

Díky sofistikovanému oplachování skla, proudí vzduch přímo přes sklo kamen, čímž brání většímu zanášení sazemi a dává vám tak jedinečný pohled na plameny po celou dobu hoření. Moderní spalování terciálního vzduchu umožňuje krbovým kamnům Adano dosáhnout nadprůměrné výkonnosti a nejnižších emisních hodnot.

Izolovaná dveřní klika

Většina modelů Skantherm má dveřní kliku, která se během provozu téměř neohřeje, což vám umožní otvírat dvířka i bez rukavic. Vysoká kvalita zpracování je vidět během zavírání – díky dvoubodovému zámku dveří nabízejí kamna Adano vysokou těsnost.

Regulátor spalovacího vzduchu

Všechny modely Skantherm mají nerezové velmi kvalitně zpracované regulátory vzduchu pro přesné a plynulé ovládání přívodu vzduchu. To zajišťuje účinné spalování a nízkou spotřebu dřeva. Kamna Adano jsou navržena i pro provoz na hnědé uhlí.

Nastavitelné nožičky

Volitelně nastavitelné nožičky umožňují dokonalé vyrovnání krbových kamen i na nerovné podlaze.

Technické detaily

  • Topný výkon: 2,7 - 7,7 kW, ideální pro malé a středně velké místnosti
  • Moderní spalování s terciálním vzduchem
  • Přípojka externího spalovacího vzduchu součástí dodávky
  • Ideální ke zdi nebo do rohu (rohový model)
  • Chladná klika během provozu
  • Pouhých 10 cm bezpečnostní vzdálenost od zdi
Materiál ocel / kámen / keramika
Barva těla šedá, hluboká černá nebo volitelná hnědá
Jmenovitý tepelný výkon 6 kW
Topný výkon 2,7 – 7,7 kW
Vývod kouřovodu nahoře nebo vzadu
Stupeň účinnosti 78,7%
Prašnost 37 mg/Nm3 (13% O2)
Terciální vzduch ano
Externí spalovací vzduch ano
Izolovaná dveřní klika ano
Hmotnost (ocel/kámen/keramika) 167/176/165 kg

Další produkty z řady Classics