PROF. WULF SCHNEIDER & PARTNER

publikováno 03.07.2014
Wulf Schneider

Wulf Schneider se narodil ve Stuttgartu v roce 1943. Studoval interiérový design a veletržní a průmyslovou montáž na Státní akademii výtvarných umění ve Stuttgartu 1964 - 1969. Poté získal odborné zkušenosti v různých společnostech, kde se brzy vypracovával do manažerských pozic.
Osamostatnil se v roce 1976, kdy otevřel "Büro für Gestaltungskonzeptionen" ve Stuttgartu. Od té doby jeho společnost navrhla a vytvářela nábytek, doplňky, projekty a návrhy interiérů, pro které Wulf Schneider získal bezpočet ocenění. V roce 1987 vydal "Sinn und Un-Sinn" ("Sense and Non-Sense") - 12 smyslů člověka ve vztahu k architektuře a designu (2. vydání 1996).

Prof. Wulf Schneider žije a pracuje ve Stuttgartu. Podle myšlenky, že "sympatie rozhodují o dlouhodobém přijetí věcí", nábytek, doplňky a interiérové projekty se objevily od roku 1976, kdy založil konstrukční kancelář pro designové návrhy, za které Wulf Schneider získal řadu ocenění.

Emotion a Elements od Prof. Wulfa Schneidera byla mnohokrát oceněna za svůj jedinečný design.

Oceneni pro Emotion a Elements



PROF. WULF SCHNEIDER: Elements

Skica Elements

Pouze tři prvky pro nekonečné množství kombinací

»Elements« nadchne svým jednoduchým a zárověň sofistikovaným modulárním systém konstrukce: tři prvky mohou být sestaveny dohromady do jakékoli kombinace, což umožňuje přizpůsobení každému typu místnosti. Krb se tak stává kus nábytku, a tím ho mění na moderní, komfortní a hřející prvek ve vašem domově.







PROF. WULF SCHNEIDER: Emotion

Skica Emotion

Tato kamna předvádějí krásné plameny a perfektně se hodí do každé místnosti

»Emotion« předvádí vše dohromady. Díky zakřivenému sklu předvádí mnohem více ohně a jsou krásná i když v nich zrovna nehoří . Mohou být umístěna u zdi stejně jako uprostřed místnosti. Díky volitelné otáčivé verzi nabízí také mnoho možností pro optické rozdělení místnosti. K dispozici jsou ve dvou různých velikostech a díky své nízké hloubce se dokonale hodí do každé místnosti.

« zpět