ANTONIO CITTERIO & TOAN NGUYEN

publikováno 01.07.2014
Antonio Citterio

Antonio Citterio je italský návrhář nábytku a průmyslový designér, který žije a pracuje v Miláně.

Citterio vystudoval architekturu v Miláně a od roku 1972 pracoval pro řadu předních výrobců, jako jsou Ansorg, B&B Italia, Flexform, Flos, Iittala, Hansgrohe, Inda, Sanitec Group, Kartell, Arclinea a Vitra. Maxalto, B&B Italia jsou značky, které jsou navrhovány a koordinovány přímo Citteriem. Byl také zapojen do architektonických prací zabývajících se stavebních projektů a interiérů jak v Itálii, tak v zahraničí. Pořádá také přednášky a konference po celém světě a jeho práce byla velmi často vystavována a publikována.

Získal mnoho ocenění, mezi nimiž prestižní Compasso d'Oro v roce 1987 a 1995. Jeho výrobky jsou součástí stálé sbírky MoMA a Centre_Georges-Pompidou v Paříži.

Antonio Citterio je jedním z nejznámějších architektů a designérů v Evropě. Má své designové studio v Miláně. Tajemství jeho úspěchu je jeho oddanost pravdě a individualitě: » Navrhuji produkty pro sebe. Nechci pracovat v souladu s doporučeními trhu. Pokud navrhované výrobky nechtěl kolem sebe, by neměly existovat. «

Antonio Citterio je autorem Shakeru – unikátních designových kamen s mnoha oceněními.

Ocenění pro Shaker



ANTONIO CITTERIO: Shaker

Skica Shaker

»Shaker« je moderní interpretací srdce domu

»Shaker« jsou nejen krbovám kamna, ale současně moderní interpretací srdce domova. Jeho redukovaný design je různorodý a shoduje se s libovolným interiérem. Jeho malá velikost je ideální pro každé dispoziční řešení. Tato kamna vyzařují původní pohodlí ohně. Lavice dovoluje sedět pohodlně blízko ohně - jako za starých časů - je k dispozici jako příslušenství.

« zpět