Akumulační kamna s kameny Skantherm Thermostone

publikováno 27.08.2014
Akumulační modul v modelu Skantherm Emotion

Systém akumulačního modulu Thermostone představuje jednoduchou cestu, jak prodloužit dobu výhřevnosti kamen Skantherm. Akumulační kameny Thermostone lze volit jako příslušenství a vytvořit tak designová akumulační kamna. Proto si můžete vychutnávat příjemné teplo i dlouho po vyhasnutí ohně a účinně snížit náklady na vytápění.

Akumulační kámen Thermostone je doplněk krbových kamen pro prodloužení doby výhřevnosti. Jedná se o inovaci firmy Skantherm pro ty případy, kdy chcete ještě několik hodin ve svém domově akumulovat teplo. Tento jedinečný akumulační systém velmi dobře absorbuje tepelnou energii z ohně a poté ji v místnosti vydává ještě několik hodin.

Volitelná funkce akumulačních kamen je dostupná u mnoha modelů Skantherm. U několika typů lze akumulační funkci kamen provést také kdykoli dodatečně.

Princip fukce akumulačních krbových kamen je velmi prostý: akumulační modul nebo samostatné kameny akumulují tepelnou energii v průběhu hoření. Po jeho skončení je naakumulovaná tepelná energie předávána zpět okolnímu vzduchu v místnosti. Při natápění akumulačního modulu navíc nedochází k tak velkým teplotním špičkám, jako u klasického ocelového typu. Teplelná energie je předávána do okolí plynuleji a po mnohem delší dobu.

« zpět

Akumulační kamna Skantherm Emotion s modulem Thermostone a vyobrazeným grafem znázorňujícím významné prodloužení doby výhřevnostiSchéma uložení akumulačních kamenů v designových akumulačních kamnech Elements