Čištění skla krbových kamen

publikováno 15.10.2014
Čištění skla krbových kamen

Při správném přívodu vzduchu jsou skla vašich krbových kamen oplachovány tzv. sekundárním vzduchem proudícím podél nich. Tento sekundární vzduch zabraňuje usazování sazí. Nicméně, znečištění skleněných tabulí nelze zcela vyloučit, z důvodu působení několika faktorů, jako jsou: obsluha kamen, tah komína nebo jakost a vhlkost dřeva atp. Pravidelné čištění skla je v těchto případech nezbytné.

Pokud je sklo vašich kamen znečištěno, okamžitě jej očistěte, aby částice sazí při opakovaném výpalu nezačaly hořet. K čištění skla, použijte vlhký domácí hadřík s čistou vodou. Ostré předměty (např. škrabka na sklokeramickou desku), čisticí prostředky na bázi rozpouštědla nebo abrazivní prostředky by neměly být k čištění skla používány, neboť by mohlo dojít k poškození skla.

Použití dubového dřeva, částice usazenin a/nebo extrémně vysoké teploty spalin mohou způsobit "bělavé" zbytky, které již nelze odstranit pomocí běžných metod. Jeden způsob, jak účinně odstranit tyto zbytky, je použití např. přípravku na sklokeramickou desku např. značky Sidol. Dbejte, prosím, při čištění na to, aby těsnění a jiné povrchy nepřišly do styku s abrazivními čisticími prostředky, neboť by mohlo dojít k poškození těchto částí. V případě potřeby nás kontaktujte, rádi vám zašleme kvalitní čistič na krbová skla.

« zpět