Elements - v kruhu rodiny

publikováno 29.02.2016

Při vstupu do této domácnosti Vás ze všeho nejdřív uvítá srdečný smích dětí. A hned nato následovaný nenapodobitelnou vůní čerstvě mleté kávy, která začne stoupat do nosu. »Espresso«, opraví mne hned Anna s úsměvem. Jako majitelé malé útulné kavárny s pražírnou a rodiče dvou energetických dětí ví ona i její manžel Tom až příliš dobře, jak silná káva ze zrn espresso pražených na ohni dokáže zachránit celý den. To je jedna tvář, kterou mají Anna a Tom na ohni tak rádi: jeho ohnivý žár pro pražení kávy.

 

Ta druhá tvář ohně není na kuchyňské lince, ale je ústředním bodem obývacího pokoje: Krbová kamna »elements« ve verzi, která je z nesčetného počtu možností instalace tou nejpříjemnější pro tuto rodinu. Jako útulné a prostorné zákoutí k posezení je nedílnou a zcela samozřejmou součástí rodinného života. »Tady si hrajeme, diskutujeme a smějeme se!« Do navrhování krbových kamen se zapojila celá rodina – takže praktické a krásné úložné prvky jsou zaplněny nejen palivovým dřevem, ale i knihami a hračkami, a doplněny sedacími polštáři zároveň zvou k posezení.

 

Moderní design, absolutní flexibilita modulárního systému a nezakrytý pohled do ohně – to dělá zkamen »elements« podle Anny ideální krb. Nebo jak říká Tom: »Skoro opravdový člen rodiny.« To také fascinuje oba nejmladší: »Děti mají nejraději, když mohou s tatínkem nosit dřevo a skládat je do boxů.« Když pak unavené usnou, stane se nemyslitelné: Anna aTom mají své oblíbené místo skutečně na chvíli jen pro sebe.

 

« zpět