Emotion

DESIGN: PROF. WULF SCHNEIDER & PARTNER

Oheň bezpodmínečně znamená emoce. Plameny vytvářejí pohodu a zároveň nás učí být opatrnými. Plápolají a přitahují. Probouzí v nás dávné vzpomínky a obrázky z dětství. Kamna Emotion kombinují toto vše dohromady. Dělají dojem, i když v nich nehoří. Mohou být umístěny v prostoru a díky otáčivé vrchní části poskytují nové možnosti, jako je dělení místností. Jsou k dispozici ve dvou různých velikostech a díky své malé hloubce se dokonale hodí do každé místnosti.

Přednosti

Funkce otáčení

Horní část kamen je otočná o 120° (volitelně), což umožňuje pohled na oheň ze všech stran. Přívod externího vzduchu je nezávislý na funkci otáčení.

Neomezený pohled na plameny

Díky sofistikovanému oplachování skla, proudí vzduch přímo přes sklo kamen, čímž brání většímu zněčišťování a prodlužuje tím jedinečný zážitek z pohledu na plameny po celou dobu hoření. Moderní spalování s terciálním vzduchem umožňuje krbovým kamnům Emotion dosáhnout nadprůměrného výkonu při dosahování nejnižších emisních hodnot.

Skantherm termokameny

Osvědčený systém uložení termokamenů Skantherm je dodáván na přání. Termokameny udržují příjemné teplo v nich uložené, ještě několik hodin poté, co oheň dohořel. Pomáhají tak šetřit náklady na vytápění.

Izolovaná dveřní klika

Většina modelů Skantherm má dveřní kliku, která se během provozu téměř neohřeje, což vám umožní otvírat dvířka i bez rukavic. Vysoká kvalita zpracování je vidět během zavírání – díky dvoubodovému zámku dveří nabízejí Emotion vysokou těsnost.

Rozmanité možnosti provedení

Sklo kamen může být provedeno v tmavé variantě. Dále je volitelně možné určit si výšku základny kamen, nebo v ní mít zásuvku, namísto otvoru pro odkládání dřeva.

Krytý regulátor spalovacího vzduchu

Díky skrytému regulátoru lze přiváděný spalovací vzduch nastavit plynule a přesně. To zajišťuje účinné spalování a nízkou spotřebu dřeva. Kamna Emotion jsou navržena i pro provoz na hnědé uhlí.

Snadná dodatečná instalace

Dvojité dno umožňuje snadnou následnou instalaci zásuvky základny nebo nastavitelných nožiček pro dokonalé vyrovnání kamen.

Možnost připojení externího vzduchu

Kamna Emotion S byla testována s externím přívodem vzduchu a brzy budou certifikovány DIBt (German Institute for Building Technology) certifikátem RLU. Především díky pevné konstrukci a vlastnímu zámku dvířek je možné kamna použít v nízkoenergetických a pasivních domech (s rekuperací a podtlakem).

Technické detaily

[Hodnoty pro variantu Emotion S s RLU DIBt certifikací (pro nezávislý přívod vzduchu), jsou uvedeny v hranatých závorkách]

  • Topný výkon: 2,2 – 4,6 [2,3 – 4,7], ideální pro malé a středně velké místnosti
  • Přípojka externího spalovacího vzduchu
  • Volitelný tepelný akumulátor s hmotností do 75 kg
  • [certifikována RLU certifikátem od institutu DIBt (Deutsches Institut für Bautechnik): pro provoz v nízkoenergetických a pasivních domech s řízenou ventilací nebo rekuperací]
  • Ideální ke zdi nebo do prostoru pro rozdělení místnosti
  • Chladná klika během provozu
  • Otočná horní část (volitelně)
Materiál ocel
Barva těla šedá, hluboká černá nebo volitelná hnědá
Jmenovitý tepelný výkon 4 kW [4,3 kW]
Topný výkon 2,2 – 4,6 kW [2,3 – 4,7]
Vývod kouřovodu nahoře nebo vzadu
Stupeň účinnosti 82,3% [81,4%]
Prašnost 33 mg/Nm3 (13% O2) [27 mg/Nm3 (13% O2)]
Terciální vzduch ano
Externí spalovací vzduch ano
Izolovaná dveřní klika ano
[Nezávislý přívod vzduchu (DIBt)] ano
Hmotnost (ocel/kámen/keramika) 154 kg

Další produkty z řady Fireworks