Merano

6kW

Oheň je skromný. Dokonce plamen malé svíčky rozsvítí a zahřeje naši duši. Krbová kamna Merano nepotřebují mnoho prostoru pro vytvoření našeho pohodlí. Díky své kompaktní velikosti a hloubce pouhých 43 cm jsou perfektním obývacím doplňkem do menších místností. Jejich elegantní design a pečlivě důmyslně propracované detaily jsou k dispozici v mnoha variantách: v nadčasové oceli, v klasickém mastku, v elegantním pískovci nebo ručně vyrobené kachlové keramice.

Přednosti

Skantherm termokameny

Osvědčený systém uložení termokamenů Skantherm je integrován v případě vašeho přání. Tyto kameny udržují příjemné teplo ještě několik hodin poté, co oheň dohořel. Pomáhají tak šetřit náklady na vytápění.

Rozmanité možnosti provedení

Tento model je k dispozici v mnoha variantách: v nestárnoucí oceli, v klasickém mastku, v elegantním pískovci nebo z ručně vyráběných kachlí.

Neomezený pohled na plameny

Díky sofistikovanému oplachování skla, vzduch proudí přímo přes sklo kamen, čímž brání většímu zanášení sazemi a dává vám tak jedinečný pohled na plameny po celou dobu hoření. Moderní spalování terciálního vzduchu umožňuje krbovým kamnům Skantherm dosáhnout nadprůměrné výkonnosti a nejnižších emisních hodnot.

Regulátor spalovacího vzduchu

Všechny typy krbových kamen Skantherm mají nerezové, velmi kvalitně zpracované regulátory vzduchu, pro jemné ovládání přívodu vzduchu. Tím je zajištěno účinné spalování a nízká spotřeba dřeva. Kamna Merano jsou navržena i pro provoz na hnědé uhlí.

Izolovaná dveřní klika

Většina modelů Skantherm má dveřní kliku, která se během provozu téměř neohřeje, což vám umožní otvírat dvířka i bez rukavic. Vysoká kvalita zpracování je vidět i při manipulaci – díky vícebodovému zámku dveří nabízejí Merano vysokou těsnost.

Možnost připojení externího vzduchu

Kamna Merano byla testována s externím přívodem vzduchu a brzy budou certifikovány DIBt (Deutsches Institut für Bautechnik). Především díky pevné konstrukci a vlastnímu zámku dvířek je možné kamna použít v nízkoenergetických a pasivních domech (s rekuperací a podtlakem).

Technické detaily

[Hodnoty pro variantu Emotion S s DIBt certifikací (pro nezávislý přívod vzduchu), jsou uvedeny v hranatých závorkách]

  • Topný výkon: 2,9 – 6,5 kW, ideální pro malé a středně velké místnosti
  • Přípojka externího spalovacího vzduchu součástí dodávky
  • Volitelný tepelný akumulátor může být integrován s hmotností do 100 kg pro ocelové provedení a s hmotností do 45 kg pro kámen a keramiku
  • Moderní spalování terciálního vzduchu
  • [certifikováno RLU certifikátem pro použití v nízkoenergetických a pasivních domech s rekuperací a podtlakem (institutem DIBt, Deutsches Institut für Bautechnik):]
  • Ideální ke zdi nebo do rohu
  • Chladná klika během provozu
  • Pouhých 10 cm bezpečnostní vzdálenost od zdi a 15 cm pro variantu s integrovanými termokameny
Materiál ocel / kámen / keramika
Barva těla šedá, volitelně hluboká černá nebo hnědá
Jmenovitý tepelný výkon 6 kW
Topný výkon 2,9 – 6,5 kW
Vývod kouřovodu nahoře nebo vzadu
Stupeň účinnosti 84,1%
Prašnost 18 mg/Nm3 (13% O2)
Terciální vzduch ano
Externí spalovací vzduch ano
Izolovaná dveřní klika ano
Nezávislý přívod vzduchu (DIBt) ano
Hmotnost (ocel/kámen/keramika) 135/200/140 kg

Další produkty z řady Classics